Site icon Arnavutkoyden.com | Güncel Arnavutköy Haberleri

Siz de fotojenik olabilirsiniz

Siz de “hiç fotojenik değilim” veya “fotoğraflarda iyi çıkmıyorum” diyenlerden misiniz? Fotoğraflarda daha iyi çıkmak istiyorsanız aşağıdaki önerilere kulak vermenizde fayda var.Önerilerin bazıları sadece kadınlara özel!Ama erkekler için de önemli tüyolar var.

Arka Plan/Fon

Fotoğraf çektirirken bazen arka plana fazla dikkat etmeyiz. Size önerim fotoğraf çektirirken arka planı mutlaka inceleyin. Gereksiz detaylar, fazlalıklar, istenmeyen öğeler çekimden önce mutlaka temizlenmelidir. Unutmayın, bu fotoğraf çekiminde esas konu sizsiniz! Onun için fonun sizin önünüze geçmesine izin vermeyin. Karışık bir arka plan önünde poz vermekten kaçının. Daha sade planlar bulmaya çalışın.

Saç

Saç konusu birçoğunuz için sinir bozucu olabilir. Tabi yüzünüze yakışan saç modelini bulamadıysanız… Fotoğraf çekimlerinde saç modeli konusunda birkaç fikir var. Ben bu fikirleri söyleyeyim isteyen istediğini yapsın. Kimi açık havada fotoğraf çekildiğinde saçınızın toplanması ya da örülmesine karşı çıkar. Özellikle rüzgarda dalgalanan ve biraz karışan saçların çok daha iyi gözükmenize yardımı olduğu söylenir.

Esasında saç şeklinizin yüzünüze göre belirlenmesi gerektiğine inananlardanım. Biraz geniş bir yüzünüz varsa saçlarınızı toplamanızı önermem. Bu yöntem fotoğraflarda yüzünüzün daha küçük görünmesini sağlar. Ancak tam tersi küçük bir yüzünüz ve minyon yapınız varsa saçlarınızı toplayın. Topuz yapabilir ya da bu konuda bir kuaförden yardım alabilirsiniz. Böylece yüzünüz ortaya çıkacak ve daha iyi ışık alacaktır.

 

Makyaj

Fotoğraf çekimlerinde hafif bir makyaj her zaman gereklidir. Ancak makyaj olayını abartırsanız tam bir felaket olur. Öncelikle cildinizi iyice temizleyin. Bu daha dinamik ve hoş bir görünüm için gereklidir. Daha sonra nemlendirici ile cilt bakımınızı tamamlayabilirsiniz. Daha sonra makyaj kısmına geçebilirsiniz.

Fotoğrafta gözler çok önemlidir. Gözleri ön plana çıkarmak için kaliteli bir göz kalemi ve rimel kullanabilirsiniz. Bazı kişilerde gözaltı sorunu can sıkıcı olabilir. Bunu gidermek için dinlenmiş olarak fotoğraf çektirmeniz en iyisidir. Tabi bir de göz altı kremlerini tavsiye ederim. Yüzünüzde belirgin bir sivilce ya da leke varsa bunu cildinizin rengine uygun pudra ya da fondöten ile kapatabilirsiniz.

Ruj olarak çok koyu tonları tercih etmenizi önermem. Fotoğraflarda çok daha koyu görünebilir. Böğürtlen tonları her zaman önerilen ruj renkleridir. Eğer karanlık bir ortamda fotoğraf makinelerinin basit flaşları ile fotoğraf çektiriyorsanız, parlatıcınız gereğinden fazla parlayacak ve kötü bir görünüm olacaktır. Parlatıcıları fazla abartmadan daha aydınlık ortamlarda kullanabilirsiniz.

Kıyafet ve Renk Seçimi

Gelelim en renkli konuya… Kıyafet seçimi, açık konuşmak gerekirse hem çok kolaydır hem de çok zor. Neden mi? Çünkü normal zamanlarda bile bir kadının kıyafet, ayakkabı, çanta ve aksesuar seçimi kabus olabilir. (Kimin için sorusu, burada sorulabilir ama bu yazıyı bir erkeğin yazdığını unutmayın) Hele bir de fotoğraf çekimi için hazırlanacaksanız önerim, bunu kafanızda fazla büyütmeyin. İşte bunu bir erkek olarak değil, bir fotoğrafçı olarak söylüyorum.

Peki, nasıl giyinmeliyiz? diyorsanız, önerim saç ve ten renginize uyumlu kıyafetleri seçin. Zaten bunu daha önce bulmuş olmanız gerekiyor. Fazla abiye kıyafetler seçmeyin. Sizi daha ferah, daha canlı ve dinamik gösterecek şeyler seçilebilir.

Tek renk giymekten kaçının. Beyaz fotoğraf çekiminde zor bir renktir. Her zaman iyi sonuç vermeyebilir. Gereğinden fazla parlayıp, sizin önünüze çıkabilir. Karışık desenli ve alacalı bulacalı kıyafetlerden ise bahsetmiyorum bile…

Çok modern olacağım diye “en moda” şeyleri giymeniz gerekmiyor. Unutmayın o gün moda olan şeyler, birkaç sene sonra demode, hatta komik olabilir.

Enine çizgili kıyafetler sizi daha kısa ve kilolu gösterecektir. Yüksek bel pantolon ve etekler, sizi daha uzun ve ince gösterebilir. Ama onları da ben sevmem. Tabi bunun da yazımızla bir ilgisi yok!

Işık

Tüm fotoğraf çekimlerinde ışığın önemi tartışamayacağımız bir nokta. Yukarıda anlattığım her şeye önem verip, kötü bir ışık altında fotoğraf çektirmeye kalkarsanız iyi bir sonuç almayı beklemeyin. Fotoğraf çektirirken kullanabileceğiniz birkaç aydınlatma yöntemi var. Tavsiye ettiğim yöntem, gün ışığıdır. Uygun bir gün ışığı altında, özellikle gün batımına yakın saatlerde doğal gözükeceğiniz fotoğraflar çektirebilirsiniz. Gün ışığı için uyarım, yüzünüzde sert gölgeler oluşacağı için öğlen saatlerinde, özellikle yazın 12.00 ile 15.00 saatleri arasında güneş ışınları dik gelirken fotoğraf çektirmeyin.

Flaşla fotoğraf çekildiğinde ise, amatör bir makine kullanılıyorsa şanslıysanız birkaç güzel kare elde edilebilir. Stüdyolarda kullanılan paraflaş ışıklarına da pek güvenmeyin. Güveneceğiniz şey fotoğraflarınızı çekecek kişi olsun.

Poz Verme/Duruş/Gülümseme

Fotoğraf çekerken poz vermeniz ya da verebilmeniz önemlidir. Bunun için öncelikle kendi vücudunuzu iyi tanımanız gerekiyor. En iyi duruşunuz nedir mesela? Bilmiyor musunuz? Peki, yazıyı okumaya devam edin o zaman…

En iyi duruşunuz ve açınız için biraz pratik yapmış olmanız gerekiyor. Daha önce çekilen fotoğraflarınızı analiz etmeye çalışın. Size kötü gelen duruşları veya ifadeleri tekrarlamamaya çalışın.

Fotoğraf çekilirken duruşunuz ve pozunuz önemlidir dedik. Özellikle vize için vesikalık fotoğraf çektirir gibi ifadesiz ve donuk bir bakış en son istediğimiz şeydir. Bunu önlemek için sıcak ve doğal bir gülümseme gereklidir. Asla yapmacık gülümsemeyin. Ağzınızla yanaklarınıza acayip şekiller verdirmeyin. Heyecanlanmadan, derin bir nefes alıp doğal gözükmeye gayret edin.

 

Objektife tam karşıdan bakmamaya çalışın. Omzunuzun biri objektife doğru bakarken diğeri biraz daha geride olabilir. Aynı şekilde yüzünüze de hafifçe sağa doğru çevirerek poz verebilirsiniz. Bacağınızın birini hafifçe öne çıkarken diğer ayağınız daha geride kalabilir. Çok zormuş demeyin, hemen deneyin! Bu pozu pek çok ünlünün verdiğini göreceksiniz. Unutmadan, çenenizi hafif öne doğru çıkarabilirseniz de boyunuz daha uzun ve kırışıklıklar daha az görünecektir. Bir de gözlerinizin daha iyi çıkması için fotoğraf çekilmeden bir süre önce kapatın ve daha sonra çekim için yavaşça açın.

Exit mobile version