SON DAKİKA

ArnavutköyBölgeden Haberler

Arnavutköy Belediyesi, Karaburun kumsalında ticari alanlar için beton döküyor

Arnavutköy Belediyesi, “Özel korunması gereken alan” olarak da belirtilen ve endemik bitki türlerinin de yer aldığı, ayrıca mahkemenin uygun bulmadığı projeye rağmen Karaburun Kumsalı’na ticari alanlar için beton yapılar yapıyor.

İmar planlarında “Özel korunması gereken alan” notunun da yer aldığı belirtilen Karaburun kumsalı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Arnavutköy Belediyesi’ne tahsis edildi. Belediye de kumsala beton dökerek ticari alanlar inşa etmeye başladı. Arnavutköy Belediyesi’nin kumsala beton döktüğü projeye karşı açılan davada ise mahkeme yapılan projeyi hukuka uygun bulmadı.

Sadece Karaburun’da bulunan endemik Stachys istanbulensis türü

KARABURUN’DA, SADECE BURADA BULUNAN “ENDEMİK” BİTKİ TESPİT EDİLMİŞTİ

Beton dökülen kumsala dair çalışmalar yapan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Orman Botaniği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Akkemik, yaptığı değerlendirmede, “Karaburun sahilleri de betonlaşıyor. Artık buralar da halka kapatılacak, kumullar kafe-restoranlara dönecek. Oysa kıyı kumulları son derece değerli ekosistemler ve bu alanda geçen yıl tespit edilen ve sadece burada bulunan endemik Stachys istanbulensis türü de vardı. Bu bitki sadece bölgede bulunuyor. Bu çalışma kumul ekosistemine çok büyük zarar veriyor. Bu alanlar, kumullar zaten insan basısı altında tahribat görüyordu. Ancak şimdi bu yapılaşma ile daha fazla zarar görme riskiyle karşı karşıya” diye konuştu.

Benzer Haberler