SON DAKİKA

Bölgeden Haberler

Sultangazi İlçe MEM Müdürü Karara İsyan Etti: “Türk öğrencileri faydalandırdım diye…”

Kırklareli’nin Kofçaz İlçesine atanan İstanbul Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir facebook sayfasından yayınladığı açıklama ile bu karara isyan etti.

Geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfettişlerin gönderildiği Sultangazi’de, İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir, görevden el çektirilmiş; açtığı dava sonucu Demir, aklanarak yeniden görevine dönmüştü. Bu gelişmelerin ardından ise Demir’in, Kırklareli Kofçaz ilçesine Milli Eğitim Müdürü olarak atandığı haber geldi. Sosyal medya hesabında bir açıklama yapan Demir ise yaşananlara isyan etti.

“Tek suçum Türk Çocuklarını Suriyelilerin bütçesinden servislerle taşıtmak oldu”

” Göreve başladığım ilk günden beri duruşum ve tavrım bellidir. İşte bu duruştan rahatsız olan bazı çevreler, siyaseten görevden alınmama güçleri yetmeyince Hukuksuz ve Mesnetsiz bir şekilde hakkımda açılan bir soruşturmayla ‘Avrupa Birliği tarafından Suriyeli Öğrencilere verilen servis hizmetinden depremde hasar gören İstiklal İlkokulundaki Türk öğrencileri de faydalandırdığım’ gerekçesiyle 2020 yılı Temmuz ayında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevime son vermeyi amaçladılar.

Tüm suçum Deprem Mağduru Türk Çocuklarını Suriyelilerin bütçesinden servislerle taşıtmak oldu. Konuyla ilgili görevlendirilen Bakanlık Müfettişlerinin yaptığımız uygulamada suç unsuru olmadığına dair raporuna rağmen geri adım atmadılar. Hatalarından dönmediler.”

KAMUOYUNDAN TEPKİLER GELDİ

Sultangazi’nin Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir ile ilgili son 4 aylık süreçte yaşanan gelişmeleri özetleyen İstanbul Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Engin Belli, yaşananları taşıdığı köşe yazısında şu ifadelere yer verdi;

“Sultangazi’nin Milli Eğitim ayarları ile oynanıyor!”

Siyasallaştırılmaya çalışılan Milli Eğitim hasar görüyor. Zede alıyor. İcazetli ve yerli işbirlikçiler dümen çeviriyor! Minik yavrularının kaderi ile oynanıyor, Sultangazili 110 bin çocuk maceraya sürüklenmek isteniyor! Eğitim ordusu hedef oluyor. Pandemi sürecinde moraller bozuluyor. Hedef İbrahim Demir değildir! Hedef Sultangazili minik yavruların eğitim geleceğidir! Soruyorum Sultangazi kaç bürokrat yetiştirmiştir de pırıl pırıl olan Başöğretmen Demir harcanmak isteniyordur? Bunu vicdan kabul eder mi?

“Peki ne olacak?”

Teşhisimiz şudur kıymetli okurlarım; Ya bu iş bu hatalı bürokratik karar yeni bir kararname ile Bakanlık uhdesinden alınacak kararla düzelecektir ya da konuyu Sultangazi’nin Başöğretmeni İbrahim Demir yargıya taşıyıp tenzili rütbe sayılan dilim varmıyor ama sürgün diyebileceğim trajikomik vaka yargıdan bağımsız Türk Mahkemelerinden dönecektir! Mesele budur! Nettir kesindir! Yanlış hesap ya Bakanlıktan ya da Yargıdan dönecektir. Çok değil üç beş hafta sonra yine eğitim hizmeti samimiyetle yapılmaya devam eder.

Ne Sultangazilileri Başöğretmenlerinden koparmak mümkündür, ne de Başöğretmenlerini Sultangazi’den ayırmak mümkün olacaktır! Onun için dümen çeviren yapıya diyorum ki; “2. Teşebbüsünüz de başarısız olduğunda kumpasa alkış tutan elleriniz titreyecektir ve anlamsız sırıtan yüzleriniz donuk ifade alacaktır!”.

 

Benzer Haberler