Arnavutköy’de, çevre ve yol düzenlemesi tamamlanamadan bu yıl ilk kez eğitime başlayan ilkokul yolunda yaşananlar ulusal medyada yer aldı.
Arnavutköy Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde yeni yapılan KİPTAŞ bloklarının yakınındaki araziye İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ilkokul bu yıl eğitime başladı.
Ancak Nene Hatun Mahallesi’nde bulunan ilkokul, ortaokula çevrilince, ilkokul öğrencileri de yeni yapılan İBB Piri Reis İlkokulu’na yönlendirildi. Fakat yol ve çevre düzenlemesi tamamlanmayan okulun yolu, yağmurla birlikte veli ve öğrenciler için çileye dönüştü.
Okulun hemen altında yapımına başlanan ancak tamamlanamayan park inşaatı ve çevresi iki gündür yağan sağanak yağışla birlikte çamur deryasına döndü. Okulun diğer tarafı ise asfalt olduğu için, oradan gelen veli ve öğrencilerin geliş ve gidişlerinde sorun yaşanmıyor.
Çocuklarını sırtlarında taşıdılar
Çocuklarını okula götürmek için parkın içinden geçen velilerden bazıları, çocukların ayaklarına naylon poşet geçirdi. Bazıları ise sırtında ya da kucağına alarak çocuklarını okula götürdü.
Velisi olmadan okula gelen çocuklar ise birçok tehlike atlatarak okula ulaşmaya çalıştı. Park inşaatı içinde bulunan çukur ve süs havuzu yağmur sularıyla dolduğundan dolayı, çocuklar zorluğu aşmak için ya duvar üzerinden ya da kaldırım taşlarına basarak geçmeye çalıştı. Veli ve öğrenciler okula yaklaştıklarında ise park inşaatının bitimindeki duvarın açık olan bölümünden akan sel sularını ve oluşan çamuru geçmek zorunda kalıyor. Buradan geçmek istemeyenler ise duvardan atlayarak okula ulaşmaya çalışıyor.
Bir veli düştü
Her gün iki kez bu yoldan geçmek zorunda olduklarını söyleyen veliler ise duruma isyan ederek yetkililerden yolun bir an önce yapılmasını istedi. Veliler, inşaat alanı içinde bulunan demirler, elektrik kabloları ve molozların tehlike saçtığını belirtti.
Öğrenci ve velilerin çamurun içindeki yolculuğu sırasında ise bir velinin ayağının kayması ve düşmesi DHA kamerasına yansıdı.
Bir öğrenci velisi, kendisinin Belediye Başkanı’na kadar gittiğini söyleyerek, “Asla çıkmıyor, konuşmuyor, ilgilenmiyor. Biz gidiyoruz, hiçbir şey demiyor. Biz araba yolu istemiyoruz. Yaya yolu istiyoruz. Çamura battık. Buradan başka geçiş yolumuz yok. Yukarıdaki yolu yapacak. Oradan geçin diyor. Belediye orada köprü yapıyorum diyor. Halk olarak şikayetçiyiz” diye konuştu.
Servislerin aylık 100 lira olduğunu ve bu parayı kimsenin veremediğini söyleyen bir veli, “Çamura bata bata geliyoruz. Muhtara, Belediye’ye gidiyoruz, yerinde kimse yok. Yetkili bulamıyorsun” dedi.
Bir veli ise tepkisini “Köylerin yolu daha güzel” sözleriyle gösterdi.(cnn türk)